Organizatia a crescut si in universul activelor Dumneavoastra haosul incepe sa devina o amenintare reala… Sunt intrebari la care, daca raspundeti cu sinceritate veti avea o imagine clara a gradului in care controlati situatia…

– Stiti cu exactitate unde se afla fiecare activ ?
– Stiti cine raspunde de fiecare dintre ele ?
– Aveti o imagine clara asupra eficientei utilizarii activelor ?
– Dar asupra configuratiei lor ?

Avem solutie de tip Enterprise Asset Management Software  (EAM) care este realizata pentru managementul centralizat al resurselor din cadrul companiei, indiferent de tipul acestora. Se pot gestiona toate tipurile de active, sau resurse, indiferent de dimensiunea organizatiei sau de domeniul de activitate.

Solutia noastra este potrivita pentru companii care activeaza in domenii ca: Productie, Distributie, Utilitati, Energie, Contructii, Servicii, Financiar-Bancar, etc.

Pe langa administrarea facila a activelor, aplicatia nostra poate reprezenta suportul pentru analize si predictii care sa permita initierea unor actiuni de imbunatatire a managementului activelor.

Fata de solutiile de tip ERP, care realizeaza managementul activelor din punct de vedere financiar-contabil, solutia noastra de tip de management al activelor gestioneaza dinamica activelor din punct de vedere al utilizatorilor, al structurii functionale, al componentei si al operatiilor de intretinere.

Ce ofera produsul nostru de Enterprise Asset Management Software:
–  Fiecare activ este identificat prin cod unic, solutia oferind posibilitatea ca acest cod unic sa fie generat dupa o anumita regula, specifica fiecarei companii in parte.
– Atributele activului. Se detaliaza tipul activului, categoria din care face parte, utilizatorul curent, data intrarii in utilizare, locatia curenta, etc. Pe langa aceste informatii de identificare, se pot defini si vizualiza informatii pe mai multe directii pentru ca “vizibilitatea” activului sa fie asigurata, intr-o perspectiva de 360 de grade.
– Urmarirea miscarilor unui activ. Se definesc toate “miscarile” suferite de activ pe toata durata lui de viata, de la darea lui in folosinta pana la casare: mutarea de la o locatie la alta, de la un utilizator la altul, cu datele calendaristice respective si responsabilul care a efectuat aceste “miscari”.
– Urmariarea modificarilor din sctructura activului. In aplicatie se definesc si se urmaresc toate modificarile de structura ale respectivului activ. In functie de natura activului, pe parcursul vietii sale de exploatare, sufera reparatii sau imbunatatiri, care implica o reinoire sau modificare a structurii sale interne, de exemplu prin inlocuirea unor componente prin piese de schimb adecvate. Toate aceste modificari sunt identificate si prin data la care au avut loc, cat si prin persoana care a dispus aceste modificari.
– Gestiunea activitatilor (mentenanta, garantie) realizate pe un activ
Deasemenea, la nivelul fiecarui activ, se definesc si se vizualizeaza activitatile specifice efectuate pe parcursul vietii activului. Sunt activitati de intretinere, de reparatie, de modificare. Prin intermediul acestor facilitati, avem la dispozitie, la nivelul fiecarui activ, istorice legate de toate aspectele importante, care conteaza atunci cand se doreste o gestiune eficienta a activelor si o analiza multidimensionala a lor, pentru a se lua decizii intr-o deplina cunostinta de cauza.

Astfel, solutia permite formarea unei imagini complete asupra activelor, pe toata durata lor de viata.

Beneficiile utilizarii unei aplicatii de gestiune sunt multiple, pornind de la aspecte legate de utilizare (acesarea aplicatiei pe baza drepturilor foarte usor de configurat, prezentarea intuitiva a informatiei), financiare (cresterea indicelui de profitabilitate al activelor, minimizarea costului total de detinere), integrarea cu alte solutii de back-office (ERP, CRM) si pana la aspecte decizionale (luarea unor decizii mult mai pertinente referitoare la dotari si achizitii, gestionarea proactiva a riscului). Prin integrarea cu solutii de tip ERP, se pot sincroniza informatii legate, pe de o parte, de costul de achizitie al activului, de durata de viata, de valoarea de amortizare si, pe de alta parte, de costuri legate de activitatile de interventie asupra activului. Deasemenea, in cazul inventarelor periodice, se pot planifica inventarele, cu datele calendaristice de desfasurare, responsabilii si locatiile vizate, se pot genera si compara inventarele scriptice cu cele faptice, rezultand rapoarte detaliate care stau la baza rezolvarii eficiente a neconcordantelor detectate.